Kontakt

Kontakta Hedemora kommun

Tfn: 0225-340 00
Tfn-tider: 8:00-12:00, 13:00-17:00
E-post: Kommun@hedemora.se
Öppet: 9:00-16:00

Besök: Receptionen
           Hökargatan 6
           Hedemora

Dela sidan på sociala medier

Kommunens krisberedskap


Grundberedskap

Kommunen har områdesansvaret för att hantera olyckor inom kommunens gränser. Grundberedskapen upprätthålls av Södra Dalarnas Räddningstjänst som har två deltidsstationer i kommunen (Hedemora och Långshyttan). Om våra stationer behöver förstärkas med ytterligare hjälp så kommer den hjälpen i först hand ifrån Avesta som har en heltidskår.

 

Extra ordinära händelser

Om det inträffar en situation som gör att samhället inte längre fungerar normalt har kommunen en Krisledningsplan som styr hur kommunen ska ledas. Ledningen av kommunen tas då över av krisledningsnämnden som är kommunstyrelsens arbetsutskott. Exempel på händelse kan vara ett stort och/eller långvarigt elavbrott, en stor olycka eller hårt väder som orsakar skador.

Till sin hjälp har Krisledningsnämnden två grupper: en grupp med ledande tjänstemän, och en informationsgrupp.
Gruppen med ledande tjänstemän ska se till att det Krisledningsnämnden beslut verkställs. Gruppen ger också förslag till beslut till Krisledningsnämnden. Gruppen leds av kommunchefen.
Informationsgruppen ska hjälpa Krisledningsnämnden att nå ut med information till medborgare och medier. Informationsgruppen leds av informationsansvarig.

Ansvarig nämnd/styrelse
Kommunstyrelsen

Saknar Du någon information?

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2014-09-09