Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Kommunens organisation

En kommun är en politiskt styrd organisation där förtroendevalda politiker beslutar vad som ska göras och till sin hjälp har de en organisation som är utförare och bestämmer hur det ska göras. Politikerna är valda av folket, det vill säga av Hedemoras befolkning.

 

I Hedemora är det socialdemokraterna, centerpariet och vänsterpartiet som tillsammans har flest röster från folket och bildar en så kallad majoritet. Politiken har fyra nämnder som beslutar i olika frågor; kommunstyrelsen, bildningsnämnden, miljö- och samhällsbyggnadsnämnden och omsorgsnämnden. Varje nämnd har en förvaltning till sin hjälp med anställda medarbetare, omsorgsnämnden har två förvaltningar.

Hedemora kommun har ca 1 300 anställda medarbetare och äger fyra bolag; Hedemora Energi AB, Hedemorabostäder AB, Hedemora kommunfastigheter AB och Hedemora Näringsliv AB. 

 

Hedemora kommuns organisationsschema

 

Saknar Du någon information?

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2015-07-02