Kontakt

Dela sidan på sociala medier

FN-dagen mot rasism och diskriminering

FN flaggan

Den 21 mars varje år infaller den internationella FN-dagen för avskaffandet av rasdiskriminering, en dag mot rasism och diskriminering. (International Day for the Elimination of Racial Discrimination). Att just 21 mars har valts är ingen tillfällighet, det är en påminnelse och ett sätt att hedra de demonstranter som blev offer till följd av massakern i Sharpville, Sydafrika detta datum år 1960.

I samband med FN-dagen mot rasism och diskriminering vill Hedemora Kommun lyfta frågor kring rasism och har därför bjudit in religionshistorikern Mattias Gardell den 5 april.
 

Kom och lyssna på Mattias Gardells intressanta forskningsföreläsning ”Raskrigaren - Den rasistiske seriemördaren Peter Mangs.”

Mattias Gardell föreläser utifrån sin senaste studie och bok Raskrigaren, om den rasistiske seriemördaren Peter Mangs. Mattias forskning undersöker spänningsfältet mellan religion, politik och rasism. Mattias har bland annat studerat svart nationalistisk islam i Förenta Staterna, varit sakkunnig i Breivikrättegången i Norge och är professor vid CemFor (Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism) vid Uppsala universitet.

Föreläsningen är kostnadsfri. Fika till självkostnadspris.
Ingen anmälan krävs, begränsat antal platser, kom i tid.


Föreläsningen sker i samarbete med Folkuniversitet och Röda korset.

Datum onsdag 5 april
Tidpunkt 18:00-21:00
Plats St Paulusgården, Hedemora. 

Affisch om Mattias Gardell här

Saknar Du någon information?

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-03-07