Kontakt

Dela sidan på sociala medier

"Ge bort till sport" 10:e september

Fritidsbanken_collage.jpg

Har du sport- eller fritidsutrustning som inte används eller som blivit urvuxen?

Då kan du ge möjligheten till någon annan att använda den genom att lämna den till Fritidsbanken. Dit kan alla komma och låna utrustningen gratis för att prova på nya aktiviteter.   

Fritidsbanken finns på många platser över landet men söndagen den 10:e september är det invigning i Hedemora mellan 10:00 och 16:00. Det sker i samband med Ge bort till sport-dagen, ett samarbete mellan Fritidsbanken och TV4 (läs mer i pressmeddelandet nedan).

Fritidsbanken finns i Vasahallens lokaler på Vasaplan 7.  

Invigningen kommer att vara klockan 11:00 då kommunalrådet Kristina Lundgren (C) klipper bandet. Men det är möjligt att lämna in utrustning redan från klockan 10:00. 

Kontaktperson:
Lars-Åke Östlin, Fritidschef, 0225-344 10 
eller lars-ake.ostlin@hedemora.se

E-post till Fritidsbanken: fritidsbanken.hedemora@gmail.com

Läs mer om konceptet Fritidsbanken: www.fritidsbanken.sePressmeddelande för "Ge bort till sport"


fritidsbanken_logo_200b.png

TV4 och Fritidsbanken gör riksomfattande insamling av sportutrustning

Den 10 september arrangerar TV4 GeBortTillSport-dagen på ett 50-tal orter runt om i landet – en nationell insamling av sportutrustning i samarbete med Fritidsbanken. All insamlad utrustning skänks vidare till Fritidsbanken där vem som helst kan låna den gratis i 14 dagar. Fritidsbanken är en ideell organisation som startade i Deje i Värmland 2013 och som idag finns över hela landet.

2015 initierade Ida Björnstad GeBortTillSport tillsammans med TV4. Då samlades 9,5 ton sportutrustning in i fem städer och skänktes till behövande. Nu görs samma satsning igen, med den stora skillnaden att Fritidsbanken är mottagare och att insamlingen sker på 57 platser – från Jokkmokk i norr till Trelleborg i söder.

Initiativtagaren Ida Björnstad är glad över att återigen kunna möjliggöra allas rätt till idrott.

– Jag är jätteglad att vi tillsammans med Fritidsbanken kan bidra till ett mer hållbart och inkluderande samhälle. Folkhälsa och idrott är otroligt viktiga funktioner i samhället som GeBortTillSport och Fritidsbanken hjälper till att värna om på ett fint sätt, säger Ida Björnstad.

Från Fritidsbankens sida är man naturligtvis glada över att få vara en del av GeBortTillSport.

– För oss på Fritidsbanken innebär samarbetet med TV4 och GeBortTillSport en stor möjlighet. Det ger oss utrustning som vi sedan kan låna ut gratis och uppmärksammar även fördelarna med lån och återbruk som en väg till en mer aktiv fritid. De flesta har sport- och fritidsprylar hemma som aldrig används. Med GeBortTillSport kan den komma till användning igen istället för att ligga hemma och samla damm, säger David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken

Den 10 september sänder TV4 live under förmiddagen från en av insamlingsplatserna, Hagaparken i Stockholm, samt från Fritidsbankens lokaler i Kronoparken i Karlstad. Reportrar i Karlstad blir skådespelarna Björn A Ling och Johan Östling, aktuella i den nya säsongen av Ack Värmland som sänds i TV4 senare i höst.

Insamlingsplatser blir i huvudsak Fritidsbankens befintliga lokaler över hela landet. Därutöver tillkommer 13 platser där en Fritidsbank kommer att öppna under hösten, men inte nog med det.

– Just den 10 september har vi invigning av fyra nya Fritidsbanker, säger David Mathiasson. Gnosjö, Hedemora, Surahammar och Jokkmokk invigs då. Dessutom byter Luleå och Kalix namn på sina likartade verksamheter, från Sportoteket till Fritidsbanken.

Den som vill skänka sport- och fritidsutrustning söndag den 10 september beger sig till sin närmaste Fritidsbank, eller någon av övriga insamlingsplatser. Adresser hittar du på tv4.se/geborttillsport och fritidsbanken.se. Insamlingen pågår mellan 10.00 – 16.00.

För fler kommentarer eller bokning av intervju, vänligen kontakta Henric Byström, kommunikationschef på Fritidsbanken, 0735-14 07 35, henric@fritidsbanken.se

Fakta

Insamlingsorter för GeBortTillSport

Ale, Arvika, Askersund, Borås, Deje, Eda, Eslöv, Falköping, Gnosjö, Grums, Göteborg (Angered, Frölunda Torg, Slottsskogen), Halmstad, Hammarö, Hedemora, Hultsfred, Jokkmokk, Kalix, Karlskoga, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Lidköping, Lindesberg, Ljungby, Luleå, Malmö, Nora, Norrköping, Nyköping, Sala, Sandviken, Skara, Skellefteå, Skövde, Stockholm, Storfors, Sunne, Surahammar, Säffle, Tibro, Tierp, Tingsryd, Torsby, Trelleborg, Trollhättan, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Vansbro, Visby, Västerås, Åmål, Årjäng, Örebro, Örsundsbro

Om Fritidsbanken

Fritidsbanken är en ideell organisation som samlar in sport- och fritidsutrustning och lånar ut den gratis i 14 dagar. Den första Fritidsbanken startade 2013 i Deje i Värmland och finns idag på ett 40-tal orter över hela landet. 10 september invigs fyra nya Fritidsbanker och två byter namn från Sportoteket till Fritidsbanken.

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-09-01