Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Ny utställning i kommunens entré

Grafik_affisch.jpg

Oälskad grafik. Begrunda vår svartvita konsthistoria.3/8 – 5/9 2018

Denna utställning visar en del av kommunens grafik som idag kanske inte blir vald i första hand att hängas på vägg i tjänsterum, skolor och allmänna utrymmen.

Idag har vi gärna tavlor med färg till skillnad mot 60-70-80-talet då vi gärna försåg oss med svartvit grafik. Gärna lite ”svår” och stundtals dystra motiv.  

 Hur blir det så här? Svänger konstmodet så fort?

Mycket av konsten skulle spegla en medvetenhet om samhälle och politik men en stor del av svaret finns i de färger som vi inreder med. Under 60-70-tal så var våra inredningsfärger kraftiga och gärna i brunt- beige- orange- grönt. Då passade svartvit grafik fint med sin kontrast till mustiga färger, mycket furu och glada plastdetaljer. Under 80-talet började det slå om till ljusare färger och under 90-talet kom vitt att sakta ta över både i hemmen och på arbetsplatserna. Idag har vi i arbetsmiljöer mycket ljusa färger och många nyanser av grått. Då faller våra val på tavlor som innehåller mycket färg.

Även valet av konstnärer följer våra modetrender och val av konst, de anammar ju de strömningar som känns rätt i tiden.

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-08-02