Fortsätt till huvudinnehållet
Flicka går på bussen

Ansök om skolskjuts till läsår 2023/2024

Nu är det dags att söka skolskjuts inför nästkommande läsår höstterminen 2023 och vårterminen 2024. Använd kommunens e-tjänst för att göra din ansökan.

Vi påminner om att du som vårdnadshavare med barn i grundskolan med undantag för elever i särskolan, ska ansöka om skolskjuts via vår e-tjänst. Om inte en ansökan skickas in, kommer vi inte skicka ut busskort eller ladda på busskort.  

Ansökan för kommande läsår ska du göra 6 mars – 26 mars för att vara säker på att beslut om skolskjuts är klart när läsåret 2023-2024 startar i augusti. 

Ansök via e-tjänsten

E-tjänsten finns på kommunens webbplats från 6 mars och inloggning gör du med e-legitimation. Om du inte har någon e-legitimation behöver du kontakta din bank.  

I vissa fall ska du ansöka med blankett

I dagsläget hänvisar vi familjehemsplacerade elever och personer med tillfälligt personnummer till ansökan på blankett som finns på barnets skola eller hos kommunens servicecenter.  

Tänk på att…

Är ni två vårdnadshavare behöver du som ansöker ange kontaktuppgifter till den andra vårdnadshavaren (e-post eller mobiltelefonnummer). Den andra vårdnadshavare behöver sedan gå in i e-tjänsten och signera med sitt BankID.

Mer information om skolskjuts i Hedemora kommun

Läs mer om skolskjuts och vilka regler som gäller på hedemora.se/skolskjuts.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-03-06