Du är här: »
Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Grundskola

Grundskolan är en obligatorisk skolform där du/ditt barn går från höstterminen det år barnet fyller 6 år fram tills eleven går ut åk 9.

I Hedemora kommun finns det 7 kommunala f-6 skolor, 1 kommunal 7-9 skola och 2 fristående f-9 skolor. Mer information om varje skola finner du under rubriken skolor.

För dig som vill börja i någon av våra skolor

Om du vill börja i någon av de kommunala grundskolorna börjar du med att fylla i blanketten ansökan om skolgång som du finner under fliken blanketter. Blanketten lämnas in till expeditionen på den skolan där du önskar gå alternativt så postar du den till skolan eller förvaltningen.

Om du önskar gå på någon av de fristående skolorna går du in på skolans hemsida (länk finns under skolor) och ansöker utifrån deras instruktioner.

Fritidshem

På de skolor där det går elever från förskoleklass till åk 6 finns det även fritidshem för dig som har behov av omsorg före/efter skoldagen. Mer information om fritidshemmen och hur du ansöker finner du under fliken fritidshem.

Unikum

Unikum är den lärportal vi använder oss av i Hedemora kommun. Det är genom Unikum vi kommunicerar med dig som vårdnadshavare och det är även här du kan följa ditt barns utveckling och lärande.

Unikum finner du på adressen Unikum.net och finns även som app till din mobiltelefon.
Läs mer under sidan Förälder.

Kom igång - Förälder med elev i grundskola och gymnasium

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-11-28