Inomhusmiljö

Inomhusmiljön i våra bostäder, skolor och andra lokaler har avgörande betydelse för att vi ska få vara friska och må bra. Upp till 90 procent av vår tid vistas vi inomhus. Det är därför viktigt att vi har en bra luftkvalitet inomhus och att vi slipper störande ljud och lukter.
 

Boende
Trots att våra bostäder idag har en hög standard kan hälsobesvär med anknytning till inomhusmiljön ibland förekomma. Särskilt utsatta är känsliga grupper som allergiker, barn och äldre personer.

 

Kontakta Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen
Störs du av fukt, mögel, dålig lukt, låg temperatur, drag, buller eller matos från grannen i din bostad?

I så fall ska du först kontakta din fastighetsägare, bostadsrättsförening eller den som orsakar störningen. De bör sedan få tid på sig att undersöka problemet och föreslå en lösning. Den som bedriver en verksamhet ska göra det som behövs för att undvika problem för omgivningen. Blir det ingen lösning på problemet kan du ta kontakt med Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

Länkar:
Blanketter och information
Socialstyrelsen
Folkhälsomyndigheten

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-08-14
Skriv ut

 

Miljöinspektör
Jan Alfredsson
Tel: 0225-340 82
E-post: jan.alfredsson@hedemora.se

Miljöinspektör
Veronica Lundgren
Tel: 0225-341 06
E-post: veronica.lundgren@hedemora.se

Miljöinspektör
(Vakant)

Till kommunens växel: 0225-340 00