Fortsatt distansundervisning för gymnasieelever

distansundervisning_corona.jpg

Den 25 mars kom nya nationella riktlinjer gällande distansundervisning i skolan. Utgångspunkten är att elever i såväl grundskola som gymnasiet ska tillbaka till skolbänken från den 1 april. Beslutet grundar sig på bedömningen att det är viktigare nu att undervisningen återgår till det normala i så stor utsträckning som möjligt efter tydliga signaler om att distansundervisningen påverkar många ungdomar negativt. 

Fortfarande är det upp till varje kommun att bestämma om skolorna ska bedriva distansundervisning när risken för ökad smitta bedöms vara hög. 

Viss undervisning på distans även efter påsk 

I Hedemora kommer Martin Koch-gymnasiets elever för säkerhets skull ha distansundervisning till viss del, ett tag till. 

- Vi har i samråd med Region Dalarnas smittskydd beslutat att avvakta lite med att ta tillbaka eleverna fullt ut. Veckan efter påsklovet fortsätter vi med undervisning till viss del på distans för gymnasiet, så får vi se hur det utvecklar sig därefter, säger Niklas Nordahl, tf förvaltningschef Bildningsförvaltningen. 

Bildningsförvaltningen arbetar för att undervisningen ska bedrivas på plats i skolan i så stor utsträckning som möjligt. Förvaltnigen följer kontinuerligt upp hur smittspridningen ser ut i verksamheterna, i kommunen och regionen och agerar efter samråd med regionalt smittskydd inför att nya beslut ska tas. 

Läs mer om skola och barnomsorg under Covid-19 pandemin


 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-03-26
Skriv ut