Hedemora kommun utmanar till miljöarbete

Ett tänt ljus, och texten Släck lampan för vår enda planet! Earth hour 27 mars, 20,30. Är du med?

Den 27 mars är det dags för det årliga arrangemanget Earth hour. Under en timme – mellan 20.30 och 21.30 släcker miljontals människor och organisationer ned för att skicka en signal för förändring. Hedemora kommun är självklart med. 

Miljöarbetet är en viktig del i Hedemora kommuns arbete och att delta i earth hour är en självklarhet för kommunen.

Att släcka ned under en timme i slutet av mars handlar både om att visa att även till synes små handlingar kan minska koldoixidutsläppen markant. Dessutom påverkar mängden lampor som lyser upp vårt samhälle nattetid våra djur och vår biologiska mångfald. Natt blir dag och det blir svårt för djuren att ha ordning på när det är dags att äta och sova.

I år kommer kommunen att delta genom att släcka kommunens gatlyktor i stora delar av kommunen i tre minuter. Det blir mörkt i endast några minuter för att lamporna har en viktig säkerhetsfunktion, men på det här sättet blir symbolhandlingen ändå tydlig.

- Nu utmanar vi även andra att delta, säger Annika Strand, kommundirektör. För dig som privatperson - gör timmen till en stund för umgänge. Släck ned hemmet, tänd några ljus och umgås en timme på ett annorlunda sätt.

Kommunen passar också på att utmana företagen.

- Vi ser gärna att fler företag och organisation deltar – vad kan ni släcka som en symbolhandling och en insats för att väcka medvetenhet i frågan.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-03-24
Skriv ut