Är du någon annans trygghet?

Father and small son fishing together on lake


Vi har ett stort behov av jour- och familjehem, särskilt nu under Covid-19. Många är berörda och
påverkade på olika sätt av pandemin.

Alla barn och ungdomar har rätt till de bästa förutsättningarna för en stabil och trygg uppväxt. Ibland behövs den tryggheten hos en annan familj än den egna. Vi söker dig som kan ge ett barn eller en ungdom närhet och en trygg vardag i din familj.

Vi söker jour- och familjehem

Ett jourhem är ett hem som med kort varsel kan ta emot barn eller ungdomar som behöver omedelbart skydd eller stöd. Barnet bor i jourhemmet en kortare period, ofta i väntan på ett familjehem. Att vara familjehem innebär att barnet bor stadigvarande över tid hos en familj och familjehemmet blir barnets familj. I praktiken betyder det att hjälpa och stötta barnet med vardagliga saker. Utöver det som ingår i vardagssysslor behöver en familjehemsförälder bland annat stödja barnet i att ha kontakt med sina föräldrar och även ha kontakt med myndigheter.

Som jour- eller familjehem öppnar ni ert hem för ett barn eller en ungdom som ska leva tillsammans med er. Det kan handla om några månader, något år eller fram till barnet blivit vuxet. Det innebär att det är ni som står för den dagliga omvårdnaden och tryggheten. Tveka inte att höra av er till oss om er familj har tid, plats och möjlighet att ta emot ett barn eller en ungdom.

Anmäl intresse (du länkas till familjehemsverige.se) 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-09-29
Skriv ut