Fortsätt till huvudinnehållet
Elever och personal vid Hedemora Vuxenutbildnings elektrikerutbildning.

Hedemora Vuxenutbildning startar ny elektrikerutbildning

Utbildade elektriker efterfrågas. Prognoser tyder på att det är det är ett av yrken där det är minst konkurrens om jobben. Hedemora Vuxenutbildning i samverkan med olika aktörer ser till att fylla en del av behovet genom att starta en ny elektrikerutbildning i Hedemora.

Hedemora Vuxenutbildning startar elektrikerutbildning med tre olika inriktningar, industri, automation och installation. Utbildningen är 75 veckor lång och innehåller praktiska och teoretiska delar. Den teoretiska delen erbjuds i form av distansutbildning. Praktiska delarna kommer att genomföras på plats.

Tillsammans med Trainor Sverige AB har vi kommit överens om ett upplägg som passar många i samhället, en kombination mellan distansstudier och praktiska övningar på plats, säger Mostafa Geha, Hedemora Vuxenutbildnings rektor.

Avesta kommuns vuxenstuderande läser utbildningen genom Hedemora Vuxenutbildning och det är tack vare samverkan mellan Hedemoras och Avestas vuxenutbildningar.  

Efter avslutad utbildning är chanser till arbete mycket goda.

– Vi investerar i utbildningar som leder till arbete, och det gör vi genom att våra utbildningar ska vara verklighetsnära och ge kunskaper som behövs för att vara anställningsbar, säger Mostafa Geha om hur Hedemora Vuxenutbildning fungerar.

Den första utbildningsstarten är i oktober 2022, och därefter kommer det att vara några starter framöver.

Till utbildningen ska även ett yrkesråd startas upp, ett forum där branschföreträdare, rektor, studerande och lärare, studie- och yrkesvägledare samt representant från politiken träffas och diskuterar APL, utbildningens innehåll, det lokala kompetensförsörjningsbehovet med mera.

– Det är en bra möjlighet att utveckla samverkan mellan branschen och skolan, säger Mostafa Geha, rektor för Hedemora Vuxenutbildning. 

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2022-10-27