Skolans aula blir stadsscen i Hedemora

Aula med stolar och scen på Martin Koch-gymnasiet

Aulan mellan Martin Koch-gymnasiet och Vasaskolan ska renoveras, få moderna tillgängliga lokaler och uppgraderad teknik. Men inte bara det. Med genomtänkta ombyggnationer ska lokalerna kunna hyras ut för kulturaktiviteter och här ska även kommunens fullmäktige hålla sina sammanträden.

Beslutet om att renovera aulan togs redan 2019. Aulan är sliten och välanvänd sedan senaste renoveringarna 1995. Och det finns flera skäl att modernisera både lokaler och utrustning. Kraven på brandskydd uppfylls inte i lokalerna enligt dagens regelverk och behoven av tillgänglighetsanpassning är inte tillgodosedda.

- När renoveringen nu ändå behöver bli så omfattande för att uppfylla dagens krav väljer vi att ta den några steg längre och skapa en modern stadscen med flera möjligheter, säger Niklas Nordahl, chef för bland annat kultur och fritid på Hedemora kommun. Det här kommer att bli väldigt bra och för många fler än elever och lärare.

Bland annat ska samtliga dörrar kunna öppnas elektroniskt. En hiss ska byggas upp till scenen. Taket som består till större delen av träpanel måste ersättas med plattor som är brandsäkra. Nya stolar ska förses med skrivskiva och eluttag. Hörslingor ska läggas ner i golven och den tekniska utrustningen ska uppgraderas till digital och modern standard.

Golv, väggar, tak och textilier ska spegla Dalarnas skog och natur till färg och form. Lokala inslag såsom Gustafspanel finns också med som en del av inredningen.

Ombyggnationen är tänkt att starta någon gång nu i sommar eller senast i augusti och vara färdig under senare delen av hösten om allt går som det ska.

- Med nya Hedemora stadsscen gör vi lokala kulturutövare större rättvisa, samtidigt som fler kan ta del av upplevelsen, säger Niklas Nordahl. Att våra politiker kan hålla sammanträden i kommunens egna lokaler är också en vinst.

 

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-06-28

Startsida