1 399 personer Hittade ut i Hedemora

Skylt i naturen med texten Hitta ut

Det blev rekord i Hedemora för motionsaktiviteten HITTA UT! Mellan maj och september har 1 399 personer registrerat sammanlagt 53 000 kontrollpunkter, eller checkpoints som de kallas, runtom i Hedemora kommun.

Den fem månader långa orienteringstävlingen, som arrangeras med stöd av ett stort antal aktörer i kommunen, har just avslutats för tredje året. 

Totalt har 212 fasta kontroller varit utplacerade i tätorterna, i dess närområden, samt i lite mera avlägsna skogsområden. Ett omfattande samarbete med ett stort antal partners har bland annat möjliggjort att deltagande i arrangemanget har varit helt kostnadsfritt. Något som är en vinst för folkhälsan. 

- Vi har haft det största antalet deltagare hittills och det är sannolikt fler eftersom alla inte registrerar sig digitalt, säger Kjell Lidholm från IFK Hedemora orienteringsklubb. Att besöka samtliga checkpoints innebär en verklig utmaning för de flesta, men trots detta har hela 44 personer lyckats med det.

Hedemora kommuns fritidsenhet vill rikta ett stort tack till arrangörsklubbarna IFK Hedemora orienteringsklubb och Långshyttans AIK Orientering.

- Det är med stor glädje vi fått beskedet att årets HITTAUT-säsong återigen blivit en succé med 40 000 aktivitetstimmar. Det betyder mycket positivt för folkhälsan, säger Lars-Åke Östlin, kommunens fritidschef. Jag hoppas att säsong 2022 kommer att locka ännu fler besökare som får möjlighet att upptäcka nya ”pärlor” och spännande platser i kommunen.

Om HITTA UT!

Hittaut i Hedemora är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i hittaut-appen. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser i kommunen. Den detaljerade kartan är gratis till alla. 

Läs mer: Hittaut i Hedemora - orientering.se

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-10-11

Startsida