Kommunen lex Sarah-anmäler missförhållande

Vårdpersonal håller handen på en äldre persons axel

Hedemora kommun har lex Sarah-anmält ett missförhållande i omsorgsförvaltningens verksamhet. Det gäller en händelse, med koppling till en brukare vid ett specifikt tillfälle, som har inträffat på ett av kommunens äldreboenden .

En utredning har startat till följd av händelsen.

Kommunen ser allvarligt på det som rapporterats och har stängt av en anställd, som var involverad i den specifika händelsen, under utredningstiden. Kommunen har informerat Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

- Nu ska vi utreda detta, vad som hänt och varför, säger Marjo Savelius, chef för omsorgsförvaltningen. Det är en allvarlig händelse som jag av hänsyn till berörda inte kan kommentera i detalj.

Anhöriga är informerade. 

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-09-30

Startsida