Kronprinsessan Victoria och prins Daniel uppvaktade kommunen med digitalt möte

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på dataskärm vid digitalt möte

I tider när mycket lite är som vanligt behöver vi göra annorlunda. Så även kronprinsessparet när statsbesök inte kan äga rum fysiskt.

På onsdagen var kommunalråd Stefan Norberg (s) inbjuden till ett digitalt möte med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. En stor del av samtalet handlade om covid-19 pandemin, hur den påverkat Hedemora kommuns invånare, näringsliv och andra verksamheter.

Stefan Norberg passade också på att stoltsera över Hedemoras företag och kommunen generellt. Det ledde samtalet vidare in på förhoppningar om framtiden för Hedemora efter pandemin.

- Jag tror att fler än förut vill dra nytta av fördelarna med att bo i en mindre stad med nära till natur, meningsfulla aktiviteter och arbete. Hedemora har ett bra läge i landet, med ett par timmar från Stockholm, säger Stefan Norberg. 

Samtidigt skapar nya digitala arbetssätt som blivit nödvändiga under pandemin större möjligheter att arbeta mer på distans. Det bidrar till att kommuner som Hedemora blir mer attraktiva för dem som kan tänka sig att flytta.

Kronprinsessparet har planerat att genomföra liknande digitala träffar med kommunerna runtom i landet.

- Det var ett trevligt och avslappnat samtal, säger Stefan Norberg, som ser positivt på att kronprinsessan Victoria och prins Daniel visar sitt engagemang för kommunerna och är öppna för att mötas på det här sättet när situationen sätter gränser för riktiga möten.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-02-04
Skriv ut