Hedemora Näringsliv blir ETT med Hedemora kommun

Näringslivsenheten, tre kvinnliga medarbetare

Den 1 juni flyttar Hedemoras näringslivsfrågor in i kommunorganisationen. 

På kommunfullmäktige den 16 februari 2021 togs beslutet att flytta näringslivsfrågorna in i kommunstyrelseförvaltningen och att näringslivsbolaget läggs ner. Den organisatoriska fusionen beslutades träda ikraft den 1 juni 2021.

- De arbetsområden som verksamheten har kommer att fortsätta som vanligt. Och den största vinsten blir att näringslivsfrågorna får en tätare förankring internt i kommunorganisationen, säger Sofie Jutner, som nu tillträder som tillförordnad näringslivschef.

Verksamheten arbetar för att främja tillväxt och utveckling av näringslivet i kommunen. Det handlar om att attrahera både företagande och nya kommuninvånare i Hedemora. 

Företagen i Hedemora skapar arbetstillfällen, bidrar med skatteintäkter samt hjälper till att göra Hedemora till en attraktivare plats att bo, leva och verka i. Därför är ett starkt näringsliv viktigt.

Näringslivet spelar också en viktig roll för Hedemoras vision i att vara en välkomnande och hållbar kommun.

När näringslivsfrågorna från den 1 juni ingår i kommunens verksamhet finns inte längre bolaget Hedemora Näringsliv. Eftersom det är ett etablerat varumärke för företagen och andra aktörer tas en ny logotyp fram särskild för näringslivsenhetens verksamhet, Näringsliv, Hedemora kommun. Därmed blir det också tydligt att verksamheten ingår i Hedemora kommun.

Näringslivsenhetens kontor finns i kontorshotellet på Åsgatan 62, men ska flytta in i Hedemora kommuns hus Tjädern när renoveringen där är klar.

hedemoranaringsliv.se finns mer information om näringslivsenheten, hur vi stöttar företagen med mera.  

Vi som jobbar på Näringsliv, Hedemora kommun är:

Sofie Jutner, tillförodnad näringslivschef sofie.jutner@hedemora.se

Anna Malmestrand, näringslivsutvecklare anna.malmestrand@hedemora.se

Katarina Nordin, näringslivsutvecklare, katarina.nordin@hedemora.se

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-05-31
Skriv ut