Välkommen till Hedemora och Dalarna!

Rådhuset

Hedemora är den äldsta staden i Dalarna med torgrättigheter från 1446. Att handla i Hedemora är en medeltida tradition sedan dess och ett avkopplande nöje. Strosa mellan våra trevliga och småskaliga butiker. Njut av våra vackra medeltida kulturmiljöer runt Stora Torget och ät gott och lokalproducerat på våra mysiga caféer.

Hedemora har djupa rötter i den svenska industrihistorien och två besöksmål som särskilt fångar södra Dalarnas själ är Husbyringen, en sex mil lång natur- och kulturled och Sveriges första ekomuseum samt Norns bruk, en av Dalarnas bäst bevarade bruksmiljöer. 

Husbyringen erbjuder även fina cykelvägar som går mellan unika industri- kulturhistoriska platser. Cykel finns att hyra på Husbyringens besökscentrum i Stjärnsund.

Pråmleden, Pilgrimsleden och Reservatsleden är namnet på några av våra härliga och väl skyltade vandringsleder i kommunen. Den längsta, Pilgrimsleden är hela 12 mil lång.  

Mathantverket har ett starkt fäste i bygden och sommartid finns det många marknader och gårdsbutiker att besöka där man kan njuta av lokalproducerad mat av hög kvalité. Besök vårt största matevenemang, Skördefest i södra Dalarna, alltid med start den första fredagen i september. Då bjuder våra mataktörer in till en matfest i dagarna tre med gårdsbesök, provsmakningar, gatumatsfest med mera.

Sommaren är evenemangens tid och Hedemora är inget undantag! Hela bygden sjuder av evenemang som till exempel folklustspel i Dala-Husby, motorevenemang i Västerby, historiska vandringar i centrala Hedemora, kända folkkära artister hela sommaren i både Smedjan, Stjärnsund och Theaterladan i centrala Hedemora.

För mer turisminformation om Hedemora besök:

   

Hedemora_fram.jpg
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-08-19

Tel:0771-62 62 62

E-post: info@visitdalarna.se

www.visitdalarna.se
facebook.se/visitdalarna

Lokal kontaktpersonVisit Dalarna
affärsutvecklare 
Pia Rydberg Wallner 
010-600 29 28
E-post:pia.rydberg-wallner@visitdalarna.se