Fortsätt till huvudinnehållet
Flicka i förskoleklass som sitter vid en bänk i en skolklass och skriver i en bok.

Dags att välja skola inför hösten 2023

Har du ett barn som är folkbokfört i Hedemora kommun och som ska börja i förskoleklass till hösten? Ansöka om skolplacering för ditt barn i e-tjänsten för skolvalet 2023.

Skolvalet öppnar den 23 januari och håller öppet fram till onsdagen den 22 februari 12:00.

Du som vill ansöka om skolplacering på någon av de kommunala skolorna gör det i e-tjänsten.

Sista ansökningsdag är 22 februari. Ansökningar som kommer in i tid handläggs först. Skickar du in din ansökan senare handläggs den när ordinarie ansökningar är hanterade.

Vill du ansöka om skolplacering på en friskola i Hedemora eller en skola i en annan kommun, behöver du kontakta den skolan.

Om skolplacering

Ditt barn har rätt till en skolplacering på en skola nära hemmet där barnet är folkbokfört, men det betyder inte nödvändigtvis att barnet kommer att få en skolplacering på den skola som ligger närmast hemmet.

Ansökningar om skolplacering på någon av Hedemora kommuns kommunala skolor handläggs utifrån kommunens regler för skolplacering. Läs mer på Hedemora kommuns styrande dokument och regler under Kommunala föreskrifter om vad som gäller och hur urvalet går till i Regler för placering vid en skolenhet i förskoleklass och vid grundskola.

I Hedemora kommun finns det sju kommunala skolor med förskoleklass och tre fristående skolenheter. Mer information om skolorna kan du hitta här: information om grundskolor i hedemora

Om du inte skickar in en ansökan

Om det inte har kommit in en ansökan i Skolvalet, antar kommunen att barnets vårdnadshavare ansöker om en skolplacering i den skolenhet vars upptagningsområde för skolskjuts som barnet tillhör. Detta gäller om Hedemora kommun inte har meddelats något annat.

Upptagningsområdena hittar du här: Skolornas upptagningsområden på hedemora.se

Skolskjuts

Ditt val av skola kan påverka ditt barns rätt till skolskjuts. Här kan du läsa mer om skolskjuts:

Information om skolskjuts på hedemora.se

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-01-19