Färdtjänst

Färdtjänst är ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Den ska präglas av hög kvalitet och god service för resenärerna.  


Ansökan om Färdtjänst
Den får användas av dig som har en funktionsnedsättning som inte endast är tillfällig och det krävs ett särskilt tillstånd för att åka med färdtjänsten.
Du ansöker om färdtjänsttillstånd hos Dalatrafik.

Information

Den 1 januari 2018 byter tillståndsgivningen för färd- och riksfärdtjänst huvudman från Region Dalarna till Landstinget Dalarna och den nybildade kollektivtrafikförvaltningen med placeringsort i Borlänge och Dalatrafik (vi flyttar 1 april 2018). 

Beställning av resor
Färdtjänsten bygger på samåkning och ingår i den särskilda kollektivtrafiken. Särskild kollektivtrafik är samhällsbetald trafik som inte är öppen för alla.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-11-24
Skriv ut

Telefontider:  Måndag-fredag kl 10:00-12:00

Telefon: 0243-31 81 60

E-post: fardtjanst@dalatrafik.se

Hemsida: