Fjärrundervisning för åk 8 och 9

30220341-teen-girl-preparing-for-exam-writing-essay-coursework-in (1).jpg

Information om övergång till fjärrundervisning till viss del för årskurs 8 och 9 vid Vasaskolan

Regeringen informerade vid en pressträff 20210107 om möjligheter för landets högstadieskolor att övergå till fjärr- eller distansundervisning för att undvika trängsel och minska smittspridningen.

Vi har vid Vasaskolan ett stort antal elever där många pendlar in från kommundelarna. Det har under hösten varit svårt att undvika trängsel både på skolan och i kollektivtrafiken. Hedemora kommun har därför beslutat att övergå till fjärrundervisning till viss del för eleverna i årskurs 8 och årskurs 9 vid Vasaskolan.

Under första veckan kommer eleverna i årskurs 8 att komma in till skolan på måndagen för att få tillgång till material, genomgång av digitala verktyg och förberedas för fortsatt fjärrundervisning. Eleverna i årskurs 9 får motsvarande på tisdagen.

Under vecka 3 och vecka 4 kommer årskurs 8 till skolan på måndagar och onsdagar. Årskurs 9 kommer till skolan på tisdagar och torsdagar. Övriga dagar sker undervisningen genom fjärrundervisning enligt ordinarie schema.

Årskurs 7

Årskurs 7 berörs inte av beslutet utan har även fortsättningsvis sina studier på plats i skolan enligt schema.

Grundsär

Elever i grundsärskolan omfattas inte av beslutet och elever som har behov av att få undervisningen på plats i skolan får komma in, detsamma gäller elever som ej har tekniska förutsättningar att delta i undervisningen online från hemmet. Vilka elever som har behov av undervisning på plats kommuniceras tillsammans med klassmentor och vårdnadshavare.

Matlådor

Elever som har fjärrundervisning kommer att erbjudas matlådor. Matlådor kommer att kunna beställas genom en e-tjänst.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-01-07
Skriv ut