Stort intresse för vaccination på skolan

Tjej på konsert

Omkring 150 elever i åldern 16-18 år passade på att vaccinera sig mot Covid-19 på Martin Koch-gymnasiet i veckan som gått.

De som av olika skäl inte kunde komma, men vill vaccinera sig, får en ny chans den 1 september.

- Det är upp till varje elev att själv bestämma och det är många som vill ta sitt ansvar mot smittan och för att skydda sig från att bli sjuk, säger Mikael Andersson elevhälsochef på Hedemora kommun. Eleverna fick fylla i en hälsodeklaration och blev informerade om vaccinets verkan, innan de fick sprutan. Det är viktigt att man vet vad man tackar ja till.

Vaccinationerna genomförde skolan i samarbete med Långshyttans vårdcentral, som ställde upp med personal medan Elevhälsan ordnade logistiken på plats.

- Allt gick lugnt till och stämningen var god. Jag känner mig nöjd över insatsen, men framför allt tacksam och stolt över de unga som väljer att vara med i kampen mot pandemin, säger Mikael Andersson.

Om tre veckor ges den andra dosen vaccin på skolan. 

 

 

 

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-08-27

Startsida