Kontakt

Grundskola, fritids och förskoleklass

 

Förvaltningschef 
Stefan Grybb
0225-341 78
stefan.grybb@hedemora.se

Avdelningschef 
Eva Winarve-Westerholm
0225-342 98 
eva.winarve-westerholm@hedemora.se


Till kommunens växel: 0225-340 00

Dela sidan på sociala medier

Grundskolorna i Hedemora

Visionen för Hedemora kommun är en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Vi vill att kommunen, genom att skapa möjligheter för en god livskvalitet och visa god omsorg, får människor att välja Hedemora kommun som bostadsort.


Grundskola och grundsärskola är obligatiorisk. De elever som bedöms inte kunna nå upp till grundskolans kunskapsmål på grund av utvecklingsstörning ska tas emot i grundsärskolan. Skolplikt råder för elever mellan 7-16 år och innebär en motsvarande rättighet att få utbildning för barn och ungdomar. 

Skolformerna har en gemensam läroplan. Andra styrdokument är skollagen, Skolförordningen och Hedemora kommuns skolplan.


Fritidshem är verksamhet för barn mellan 6 och 12 år i förskoleklass, grundskola och särskola. I Hedemora kommun finns tio kommunala fritidshem - vid alla skolor utom Vasaskolan. 

För att ansöka om plats i fritidshem använder du e-tjänsten här på kommunens sida. Avgifter för förskola och firtidshem finner du under fliken förskolor och familjedaghem.

Unikum är Hedemora Kommuns lärportal för våra förskolor och skolor.

Här kan du som  förälder vara delaktig och få information från ditt barns skola och följa ditt barns utveckling och lärande.

Kom igång - Förälder med elev i grundskola och gymnasium
Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-01-08