Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Integration

I Hedemora vill vi ha ett integrerat samhälle som bygger på det mänskliga mötet mellan människor - såväl nya som gamla invånare.

 Många nya kommuninvånare har kommit för att bo och leva i Hedemora, de senaste åren, från andra delar av världen. Den etniska och kulturella mångfalden i Hedemora är en tillgång för kommunens utveckling i en allt mer globaliserad värld.

 Integrationsarbetet i Hedemora fokuserar på mötet mellan olika individer och grupper. Det är en ömsesidig process mellan majoritet och minoritetsgrupper i samhället. I Hedemora fokuserar vi på det gemensamma för att skapa ett inkluderande samhälle . Arbetet bygger på rätten till sammanhållning, delaktighet och ett samhälle utan rasism. Alla människors lika värdighet är en utgångspunkt.

 Hedemora kommuns integrationsarbete sker med utgångspunkt i den regionala samverkan Vägen in; Vägen till arbete, Vägen till språk och utbildning, Vägen till en god och jämlik hälsa, Vägen till bostad, Vägen till social sammanhållning och delaktighet. Arbete utgår också från Europeiska koalitionen mot rasism (ECCAR) 10-punktsprogram.och nationella handlingsplaner för arbetet.

För mer information läs under rubriken Mångfald.

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-11-02