Kontakt

Kontakta Hedemora kommun

PUL-ombud
Nicole Matsson
nicole.matsson@hedemora.se 
0225-341 65

 

Kommunens växel: 
Tfn: 0225-340 00

Besök: Receptionen
           Hökargatan 6
           Hedemora

Dela sidan på sociala medier

Behandling av personuppgifter

Personuppgiftslagen (PuL) kommer att upphöra och ersättas av den nya dataskyddsförodningen den 25 maj 2018. En övergripande tanke med de nya reglerna i dataskyddsförodningen är att tydligare betona att det som en myndighet, företag eller annan organisation som behandlar perosnuppgifter, aktivt måste ta ansvar för att se till att förordningens regler följs och att kunna bevisa det. Syftet är att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas.

Kontaktpersoner

Varje nämnd är personuppgiftsansvarig inom sitt eget verksamhetsområde och i Hedemora kommun har nämnderna också utsett en kontaktperson, som ska bevaka att hanteringen av personuppgifter sker enligt regelverket. 

Dataskyddsombud

Dessutom finns ett dataskyddsombud utsett för alla nämnder. Det är Ann-Christine Östlund-Bäckehag. För att kontakta dataskyddsombudet så kan man maila eller ringa på tel 0225-341 72.

Rätt till information

Varje nämnd är skyldig att efter ansökan från enskild lämna besked om all ev. personuppgiftsbehandling. En sådan begäran är kostnadsfri en gång per kalenderår. Själva ansökan ska vara skriftlig och ställd direkt till nämnden.

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-05-08