Du är här: »
Kontakt

Hedemora turistbyrå

Felicia Berggren

Tel:0771-62 62 62

E-post: hedemora@visitdalarna.se

Turistbyrån öppen Mån-tis, tor-fre 10:00-16:00.
Lunch 12:00-13:00.
Onsdagar stängt. 


Turistsamordnare, affärsutvecklare
Visit Dalarna
Pia Rydberg Wallner 
010-600 29 28
E-post:pia.rydberg-wallner@visitdalarna.se

Dela sidan på sociala medier

Välkommen till Hedemora och Dalarna!

Rådhuset

Hedemora är den äldsta staden i Dalarna med torgrättigheter från 1446. Att handla i Hedemora är en medeltida tradition sedan dess och ett avkopplande nöje. Strosa mellan våra trevliga gallerior och de småskaliga butikerna. Njut av våra vackra medeltida kulturmiljöer runt Stora Torget och ät gott och lokalproducerat på våra mysiga caféer.

Hedemora har djupa rötter i den svenska industrihistorien och två besöksmål som särskilt fångar södra Dalarnas själ är Husbyringen, en sex mil lång natur- och kulturled och Sveriges första ekomuseum samt Norns bruk, en av Dalarnas bäst bevarade bruksmiljöer. 

Husbyringen erbjuder även fina cykelvägar som går mellan unika industri- kulturhistoriska platser. Cykel finns att hyra på Husbyringens besökscentrum i Stjärnsund.

Pråmleden, Pilgrimsleden, Reservatsleden samt Faderuttanstigen är namnet på några av våra härliga och väl skyltade vandringsleder i kommunen. Den längsta, Pilgrimsleden är hela 12 mil lång och den kortaste för våra yngre vandrare är 1 km där de på ett lekfullt sätt får lära sig om skog och natur. 

Läs mer i Hedemoras naturkarta om våra vandrings, cykel, paddel- samt skoterleder.

Mathantverket har ett starkt fäste i bygden och sommartid finns det många marknader och gårdsbutiker att besöka där man kan njuta av lokalproducerad mat av hög kvalité. Besök vårt största matevenemang, Skördefest i södra Dalarna, alltid med start den första fredagen i september. Då bjuder våra mataktörer in till en matfest i dagarna tre med gårdsbesök, provsmakningar, gatumatsfest med mera.

Sommaren är evenemangens tid och Hedemora är inget undantag! Hela bygden sjuder av evenemang som till exempel folklustspel i Dala-Husby, motorevenemang i Västerby, historiska vandringar i centrala Hedemora, kända folkkära artister hela sommaren i både Smedjan, Stjärnsund och Theaterladan i centrala Hedemora.

För mer turisminformation om Hedemora besök:Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-01-10