Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Avtalet mellan polis och kommun sägs upp

Collage med kommunens reception och ett pass

Polisen har meddelat kommunen att samverkansavtalet mellan polisen och kommunen som reglerar att kommunen hanterar passutlämning, tar upp anmälningar om förlorat gods och tar emot, registrerar och hanterar hittegods, måste upphöra i enlighet med beslut i kammarkollegiet. Kommunen slutar därför med dessa uppgifter redan 1 juni 2018.

Det är tråkigt då hedemoraborna upplevt detta som en bra service i kommunen. Men lagstiftningen tillåter inte detta men polisen har meddelat att denna typ av samverkan är något som utreds men just nu kan denna myndighetsutövning inte utföras av kommunen

Annika Strand, kommunchef

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-05-04