Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Lyckat försök att ta upp fiskar ur sjön Hönsan

Man som slamsuger

Idag har det gjorts ett nytt försök att ta upp de döda fiskarna ur sjön Hönsan och det har varit lyckat. Det gjordes genom att suga upp fiskarna med en slamsug. De flesta fiskarna fanns samlade under kallbadhuset där de sjunkit till bottnen. Området runt kallbadhuset hade inhägnats för att fiskarna inte ska driva vidare ut efter hela bottnen.

Försöket lyckades bra och en större del av fiskarna är nu upptagna. Det kommer att behövas en del manuellt plockande för att städa upp mer.  

Det finns en blå soptunna vid kallbadhuset för att samla fisk som finns utanför inhägnaden. Där är det möjligt att lägga fisk för alla som hittar några i kanterna runt sjön. 


Kallbadhuset i Hönsan   Lastbil vid badplats

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-05-02