Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Miljötips: Vilka ekologiska fotavtryck lämnar du?

Fotavtryck på sandstrand

Vår livsstil lämnar ekologiska fotavtryck i naturen
Allt vi människor gör har en inverkan på miljön på något sätt. Människan lever idag som om vi hade 1,6 planeter att tillgå för att ta fram alla resurser och absorbera våra utsläpp. Och om alla levde som vi i Sverige gör skulle det behövas 4,2 planeter. 

Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, hav, vattendrag, mark, luft, djur och växter. Ju mer vi producerar och konsumerar, desto mer påverkas allt levande omkring oss. När vi studerar våra ekologiska fotavtryck förstår vi mer om denna påverkan och kan bättre bidra till samhällets omställning mot en mer ansvarsfull produktion och konsumtion.

Läs mer på wwfs sida och där kan du också testa klimatkalkylatorn.

Fler mijötips: Hedemora kommun - miljötips

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-05-14