Kontakt

Hållbar utveckling

Hållbarhetsstrateg
Angela Poroli
tel 0225-341 99
angela.poroli@hedemora.se

Mångfaldsstrateg
Maria Lundgren
tel 0225-341 55
maria.lundgren@hedemora.se

Besök: Receptionen
            Hökargatan 6
            Hedemora

Dela sidan på sociala medier

Hållbar utveckling

tre-aspekter.jpg

Vi önskar oss alla en framtid där vi lever ett gott liv tillsammans och där de stora miljöproblemen är lösta. För att nå dit behövs en helhetssyn på samhällets utveckling. Hållbar utveckling handlar om hur ekologiska, ekonomiska och sociala perspektiv behöver samverka.

Hedemora är en välkomnande och hållbar kommun

Denna vision ska genomsyra kommunens ordinarie verksamheter. Dessutom har våra politiker beslutat att vi ska jobba extra mycket med fyra fokusområden för hållbarhet: folkhälsa, integration, jämställdhet (sociala perspektiv) och miljö (ekologiska perspektiv). På sidorna här intill kan du läsa mer.
 

Globala målen och Agenda 2030

420Tanga2020Kiomoni20Secondary20School201.jpg

De globala målen och Agenda 2030 syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser. De globala målen är integrerade och odelbara och balanserar de tre dimensionerna av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Målen utgör grunden för kommunens hållbarhetsarbete.

17 globala mål för hållbar utvecklingSaknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-02-15