Vårdcentralen vaccinerar på SFI och vuxenutbildningen

Kvinna nyser i armvecket

Fredag den 10 september erbjuder Hedemora vårdcentral studerande och allmänhet vaccination på Bachmanska skolan i Hedemora. Allmänheten erbjuds samtidigt drop-in-vaccination. Information och ökad tillgänglighet är faktorer som kan påverka om man vaccinerar sig. 

Folkhälsomyndighetens siffror visar att fler behöver vaccinera sig bland annat i Dalarna och Hedemora, för att smittan ska bromsas i samhället, färre ska bli allvarligt sjuka och vården avlastas.

Det finns olika orsaker till att siffrorna inte är högre. Tillgänglighet, tidsbrist, osäkerhet, svårighet att boka kan påverka. Region Dalarna och vårdcentraler i länet samarbetar med kommunerna för att informera och öka tillgängligheten så att fler får ett skydd mot covid-19.

Nu på fredag den 10 september träffar personal från Hedemora vårdcentral studerande på SFI och vuxenutbildningen i verksamheternas egna lokaler i Bachmanska skolan.

- Personalen från vårdcentralen kommer gå runt och informera klasserna om covid-19 och vaccination under dagen. Sedan finns det tid att vaccinera sig där, säger Mostafa Geha, som är rektor för vuxenutbildningen.

 

Drop-in vaccination för allmänheten

Samtidigt blir det möjligt för vem som helst, 16 år eller äldre, att komma förbi och vaccinera sig i Bachmanska skolan på Hemgatan 4 mellan klockan 09.00 – 15.00. Vaccinationen för allmänheten kommer att ske i ett rum i A-huset, som är vuxenutbildningens lokaler. Det kommer att finnas skyltar som hänvisar dit.

- Du behöver inte boka tid, utan kan bara komma dit, säger Emma Köpmans som är vaccinationsansvarig vid Hedemora vårdcentral.

Vårdcentralen erbjuder studerande och allmänhet som kommer den 10 september antingen dos 1 eller dos 2 av vaccinet. Den som får sin första dos på fredag kommer att få en kallelse hemskickad för att ta dos 2 den 8 oktober. 

 

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-09-07

Startsida