Välkommen hem till Hedemora 

I Hedemora är det lätt att trivas. Här finns kullerstensgator med en historia som utan bekymmer tar dig århundraden bakåt i tiden. Utanför centralorten väntar det klassiska Dalarna på dig. Men det är mer än röda stugor med vita knutar som lockar. 

Här finns smakrika skördefester tack vare våra lokala lantbruk, kulturarrangemang med artister av hög klass, långfärdsskridskoåkning i världsklass, naturområden med unik prägel och hyttor och bruk där Sveriges industrihistoria blir tydlig.

I Hedemora finns det gott om saker att göra och platser att besöka.

Väg som leder in till Hedemora via gula rapsfält och en hästgård.

Hedemora är nära

Här finns Stadsjön, vårt tillgänglighetsanpassade naturreservat, och flertalet sjöar som är populära sportfiskevatten. Vintertid väntar både längdskidor och skridskoåkning. Samtidigt erbjuder Hedemora butiker, restauranger och kulturevenemang av hög klass. Hedemora är välkänt för sin lokala mat gjord på lokala råvaror, och för våra lokala bryggerier. 

Hedemoras invånare är entreprenörer. Här finns en tradition av småföretagande och vi är stolta över våra många företag, så väl lokala som internationella.

Röda stugor, sjöna bad och hyttor i slaggsten

Hedemora, Långshyttan, Smedby, Stjärnsund, Garpenberg. Här finns en plats för alla. Kommunens 15 000 invånare är spridda över en rad mindre orter. Längs med Dalälven och vid de många sjöarna finns hem för alla.

  

Ett barn springer ut i vattnet i sjön Lången i Långshyttan.
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-11-03