Se, Göra & Uppleva

I Hedemora finns naturen, kulturen och fritidsaktiviterna nära. Det är lätt att ha roligt i Hedemora. Stadssjön och vårt tillgängliga naturreservat där är vi lite extra stolta över. Men egentligen är det svårt att välja. Sjöarna vid Långshyttan, utsikten vid Intrånget i Garpenberg, Norns bruk, Stjärnsund är bara några platser vi vill tipsa om. Och i centralorten Hedemora väntar Dalarnas äldsta stad med en vacker stadskärna och gott om kaféer, butiker och restauranger.

Bildningsnämnden har det samlade ansvaret för kultur- och fritidsverksamheten i kommunen.Genom att samla verksamheten i en förvaltning, kan vi erbjuda ett brett fritids-och kulturutbud för våra kommunmedborgare från det de är små barn tills de blivit pensionärer.

Basen  för all verksamhet är kommunens föreningar. Med alla ideellt arbetande ledare och andra aktiva medlemmar utgör de grunden för verksamheten.Bildningsnämnden ser därför som en av sina främsta uppgifter att stödja de lokala kultur- och fritidsföreningarnas arbete.

Vasahallens sim- och sporthall i kombination med konstgräsplanen/friidrottsanläggningen Vasaliden arena utgör Södra Dalarnas idrottscentrum.

Dessa anläggningar utgör ett attraktivt mål för föreningar och skolor, lägerverksamhet och andra evenemang. Anläggningen är centralt placerad med gångavstånd till stadens centrum med restauranger, affärer etc.

I kommunen finns också ishall som lämpar sig väl för träningslägerverksamhet men också som utställningslokaler, mässor mm.

Besökscentrum i Stjärnsund, ett rött hus med prästkragar i förgrunden.

i Stjärnsund finns ett besökscentrum för Husbyringen, Sveriges första  ekomuseum, vackert beläget vid Gryckens strand med information om områdets intressanta kulturutbud, besöksmål, restauranger och evenemang.

Detta är några exempel på de anläggningar, aktiviteter och utbud som finns i kommunen.

För mer turistinformation om Hedemora besök http://www.visitdalarna.se/hedemora
Här hittar du information om våra besöksmål, evenemang, aktiviteter, logianläggningar samt tips och inspiration inför ditt besök.

Det går också bra att ringa oss på Visit Dalarna på telefon 0771-62 62 62 eller maila på info@visitdalarna.se.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-09-29