Fortsätt till huvudinnehållet

Aktiviteter för barn och unga

Det finns många olika fritidsaktiviteter och föreningar för barn och unga i Hedemora.

Ung i Hedemora

Ung i Hedemora är det nya samlingsnamnet för aktiviteter för unga i Hedemora. Ett sätt att skapa en trygg, meningsfull och aktiv fritid under ett gemensamt namn.

Våra ungdomsstödjare är en viktig del i det arbetet. De är med vid anordnade aktiviteter för att motivera, stötta och coacha. De arbetar också på kommunens fritidsgård och mobila verksamhet.

Fritidsgården Softhouse

Fritidsgården Softhouse är öppen för dig som går i årskurs 5 och upp till och med 18 år. Fritidsgården hittar du vid S:t Paulusgården i centrala Hedemora och hit kan du komma och bara vara och för att hänga med kompisar. Här finns det också möjlighet att spela sällskapsspel, pyssla, gymma, lyssna på och spela musik. Det är du som bestämmer vad du vill göra.

Har du andra förslag på aktiviteter eller vad vi skulle kunna göra, så berätta det för oss så försöker vi hitta en lösning på det.

Fritidsgårdens ordinarie öppettider

Måndagar Fredagar
Årskurs 5 och 617:00-18:3017:00-18:30
Årskurs 7 – 9 och gymnasiet19:30-21:3019:30-22:00

Softhouse är också öppet vissa lördagar när lokalen är ledig, kika på Softhouse instagram för att se när det är lördagsöppet.

Kulturskolan-loggaKulturskolan erbjuder kurser i sång, dans och instrument. Läs mer
BokfikaÄr du mellan 10-12 år och älskar att läsa? Kom på Bokfika på biblioteket varannan tisdag under hösten. Boksnack, gott fika och annat skoj. Klockan 15-16. Datum: 12/9, 26/9, 10/10, 24/10, 7/11, 21/11 och 5/12.

Ung livsstil

För dig som börjar i årskurs 7 i Hedemora kommun och skriver på en överenskommelse, där du lovar att avstå från tobak, alkohol och droger under högstadiet. Satsningen sker i samarbete mellan Hedemora kommun och Södra Dalarnas Sparbank.

Förmåner och aktiviteter

Förmåner och aktiviteter för elever som är med i Ung Livsstil i Hedemora kan du läsa om på Södra Dalarnas Sparbanks hemsida

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-02-13