Kontakt E-tjänster och blanketter Language

Anpassning av sida

Tillgänglighet på hedemora.se

Hedemora.se är byggd med tillgänglighetsanpassning enligt gällande Webbtillgänglighetsdirektivet som EU införde 2018. Detta baseras på webbriktlinjer kallade WCAG 2.1 nivå AA som bl.a. har reglerat webbplatsens text, kontrastverkan och möjlighet att navigera med tangentbord för att bara nämna några. De flesta anpassningar av webbplatsen sköts automatiskt av webbplatsen och av din webbläsares inställningar.

Hedemora.se är för närvarande inte ansluten till Talande Webb© men webbplatsen kan läsas upp av andra tekniker som din webbläsare har stöd för.

Behöver du ytterligare stöd kan webbplatsen anpassas av din webbläsare:

Windows-datorer

Förstora allt (zooma) med CTRL +
Återställ zoomningen med CTRL 0

Mac-datorer

Förstora allt (zooma) med CMD +
Återställ zoomningen med CMD 0

Installera olika tillägg för ökad tillgänglighet

Alla moderna datorer har olika hjälpmedel förberedda såsom tangentbordstyrning, röststyrning och uppläst text. Sök i din dator efter hjälpmedel och välj det som du vill aktivera.

Uppläst text, s.k. Voice Over eller text-to-speach, finns antingen via din dators hjälpmedel som du aktiverar i systeminställningarna – sök efter tal eller voice.

Eller så installerar du ett tillägg i din webbläsare – gå till Tillägg i din webbläsares inställningar och sök efter text to speach. Installera lämpligt tillägg med högt betyg, exempelvis Read Aloud eller nåt annat.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

Oskäligt betungande anpassning

Hedemora kommun arbetar löpande med att anpassa kända problem på webbplatsen men det finns delar som fortfarande kan förbättras. Kommunen åberopar därför undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för hedemora.se.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2022-11-01