Fortsätt till huvudinnehållet

Tryggt och säkert

I Hedemora är vi många som jobbar förebyggande för att du som kommuninvånare eller besökare ska känna dig trygg.

Vid en kris har kommunen en särskild krisorganisation som träder in för att hantera det som har hänt. Kommunen har då ett ansvar att samordna de resurser som behövs. I din kontakt med kommunen ska du även kunna känna dig trygg med att dina personuppgifter hanteras säkert.

Krisberedskap handlar om att vara förberedd

En viktig del av krisberedskapen är att öva på att hantera det som skulle kunna hända. Vi övar regelbundet både internt mellan våra verksamheter och tillsammans med andra kommuner, räddningstjänst och länsstyrelsen.  

Alla som kan har också ett eget ansvar att vara förberedd på en samhällsstörning för att minska konsekvenserna av situationen.

Brottsförebyggande arbetet berör alla

Ett långsiktigt kunskapsbaserat arbetssätt är grundläggande för ett framgångsrikt trygghetsarbete. Sedan 2023 har kommunen ett ansvar att arbeta brottsförebyggande tillsammans med Polisen och andra. Många av de brott som sker går att förebygga. Men för att lyckas krävs engagemang, kunskap och uthållighet.

Om du behöver hjälp

Trygghet och säkerhet handlar också om akut hjälp eller stöd. Är du eller misstänker att någon är utsatt för fara ska du ringa 112.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-01-31