Fortsätt till huvudinnehållet

Gymnasium

Välkommen till Martin Koch-gymnasiet, en skola med eleven i fokus!

Belägna i Hedemora, med ca 400 elever och nio olika gymnasieprogram, satsar vi på en undervisningsform där alla elever ska känna sig sedda och få bästa möjliga förutsättningar för att lyckas. Vi gör det genom små undervisningsgrupper, hög lärarbehörighet och ett enormt engagemang för var och en av våra elever.

Nyckeln till framgång

Anledningen till vår framgång är att vi på ett medvetet och strukturerat sätt arbetar med trygghet och studiero, genom att eleverna på olika sätt stöttas i sitt arbete för att nå målen med sin utbildning. Vi som arbetar på skolan finns tillgängliga för eleverna när de behöver, både i och utanför klassrummen. 

Skolan bedriver på olika sätt ett gott samarbete med företag runt om i länet, inte bara i syfte att koppla skolans ämnen till arbetslivet, utan också för att skapa kvalitativa APL-platser.

Men det viktigaste av allt är vårt engagemang. Här har du en skola som bryr sig om dig som elev.

Moderna lokaler

Martin Koch-gymnasiet har moderna lokaler där vi utbildar elever på både teoretiska program och yrkesprogram.

  • Vi har bygghall och maskinpark för dig som läser bygg- och anläggningsprogrammet.
  • Fordonsprogrammet bedriver undervisningen i lokaler som är uppbyggda som en riktig bilverkstad.
  • För de teoretiska utbildningarna har vi skapat de bästa förutsättningarna tillsammans med våra pedagoger med ett bemannat bibliotek, läxhjälp och mattestuga för dem som har behov av det.

En prisbelönt skola

Vi är stolta över att vara en av landets bästa skolor för ungt företagande (UF) och våra lärare som har vunnit flera utmärkelser såsom:

  • Kungliga vetenskapsakademins pris i fysik
  • Svenska akademins pris för svensklärare på gymnasiet
  • Årets lärare i Hedemora kommun 2023
  • Dalarnas bästa UF-lärare
  • Dalarnas bästa UF-skola

Om din färdväg till skolan är längre än sex kilometer från din folkbokföringsadress kan du ansöka om skolkort. Blanketten får du på skolan när du börjar och du får ett tillfälligt kort av skolan som gäller tills dess att Dalatrafik skickat hem ett kort till dig.

Om du saknar bussförbindelse till och från skolan eller om du har längre än sex kilometer till närmsta hållplats kan du få ersättning i pengar istället för skolkort.

Om du har beviljats inackordering har du inte rätt till skolkort eller ersättning i pengar.

Läs mer om skolkort för elever på gymnasieskola (dalatrafik.se)

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-04-23