Fortsätt till huvudinnehållet

Fakturera kommunen

Fakturaadress

Hedemora kommun skannar in alla fakturor elektronisk och fakturaadressen är gemensam för alla inkommande fakturor, men ska märkas med fakturareferens.

Hedemora kommun
Box 105
776 22 HEDEMORA

Fakturareferens

För att fakturan ska hamna rätt i vårt system måste den vara märkt med en korrekt referenskod  (innehåller både siffror och bokstäver och är 6 tecken lång, ex 22EKA2)

Denna referens får ni av den som handlar hos er. Har ni ingen referenskod ber vi er att skriva för- och efternamn på den person som handlat så att vi på så sätt kan härleda till vilken förvaltning fakturan hör.

E-faktura till Hedemora kommun

Vi uppmanar er som leverantör till Hedemora kommun att skicka era fakturor elektronisk. Det format vi arbetar med är Svefaktura, standarden för e-fakturor i Sverige.

En elektronisk faktura är en faktura som är utfärdad, skickad och mottagen i ett strukturerat elektroniskt format som gör det möjligt att behandla den automatiskt och elektroniskt. En faktura som är skickad via mejl eller pst är inte en elektronisk faktura enligt definition.

Ni som kan e-fakturera idag

Hedemora kommun använder sig av InExchange som VAN-operatör. Om ni behöver hjälp att komma igång med e-faktura till oss kan ni vända er till InExchange

Vårt organisationsnummer: 212000-2254

Vårt GLN nummer: 7362120002252

Peppol-id: 0007:2120002254

Ni som inte e-fakturerar idag

Hör med din systemleverantör gällande möjlighet att skapa e-faktura.

Lag om krav på e-faktura

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling enligt lagen om offentlig upphandling SFS 2018:1277. Denna lag träder i kraft den 1 april 2019. Lagen innebär att alla inköp som blir gjorda till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura.

Med anledning av detta övergår Hedemora kommun succesivt till att endast ta emot elektroniska fakturor. Möjligheten att skicka pappersfaktura kommer att försvinna. E-fakturering ger en snabbare och effektivare hantering.

PDF-faktura kan mailas till invoice-2467@s4fprogress.com

Frågor gällande fakturering mejla till fakturacentralen@hedemora.se

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2022-10-04