Fortsätt till huvudinnehållet

Digitala verktyg för vårdnadshavare

I Hedemoras kommunala förskolor, skolor och fritidshem används lärplattformen Vklass för kommunikation och samarbete mellan hemmet, förskolan och skolan.

Vklass logga

I Vklass dokumenteras barnens och elevernas utveckling och lärande och här kan vårdnadshavare, elever och personal kommunicera med varandra på ett enkelt sätt.

Inloggning

Om ditt barn går i någon av Hedemoras kommunala förskolor eller skolor har du som vårdnadshavare ett konto i Vklass som är kopplat till ditt barn.

Du som vårdnadshavare använder med fördel appen Vklass som du laddar hem där appar finns, annars går det också bra att logga in via webbläsaren på vklass.se.

Du loggar in på samma vis i både app och webbläsare.

Kom ihåg att först välja Hedemora i listan under ”—Välj organisation—”.

Lathund för inloggning i Vklass

Anmäla frånvaro

Om ditt barn inte kan komma till förskolan, skolan eller fritidshemmet en dag, exempelvis på grund av sjukdom behöver du tala om detta. Det gör du som vårdnadshavare (eller myndig elev) i Vklass.

Frånvaro kan registreras för innevarande dag, alltså idag, och för efterkommande dag, alltså imorgon. Varje frånvarodag måste rapporteras in.

Skolan vill ha din frånvaroanmälan senast klockan 8.00 för den aktuella dagen så att informationen hinner komma fram till de lärare som behöver.

Läs mer i Vklass kunskapsbank om hur du frånvaroanmäler via telefon, app eller webb.

Omsorgsschema

Omsorgsschema är barnets schema med tider för lämning och hämtning på förskolan eller fritidshemmet. Omsorgschemat består av två delar, grundschema och tillfälliga schemaändringar.

Läs mer i Vklass kunskapsbank om hur man gör ett grundschema och hur man ändrar i schemat.

Ansöka om ledigt från skolan

Att vara ledig mer än på skolans lov är en möjlighet men ingen rättighet. Läs mer om vad som gäller på sidan för skolplikt och ledighet.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-02-20