Fortsätt till huvudinnehållet

Digitala tjänster

Hedemora kommun erbjuder flera digitala tjänster som kan hjälpa dig i hemmet.

När du får hemtjänst, hemsjukvård eller trygghetslarm monterar vi ett särskilt lås på insidan av din dörr ovanpå det vred du har idag. Låset är nyckelfritt.

För att öppna och låsa din dörr använder hemtjänstenspersonalen mobiltelefoner. Det nyckelfria låset går inte att öppna eller låsa med vilken mobiltelefon som helst.

För dig blir det ingen skillnad. Du och dina närstående använder er vanliga hemnyckel för att öppna och låsa både från in- och utsidan. Det nya låset påverkar inte ditt vanliga lås.

Om du är i behov tillsyn under nattetid och inte har behov av andra insatser vid samma tidpunkt erbjuds du trygghetskamera. Detta gör att du inte får nattsömnen störd.

Kameran är endast igång på överenskomna tider, övriga tider är kameran i viloläge och kan inte användas. Det är hemtjänstpersonal som tittar i kameran så att allt är lugnt och tryggt. Om du inte syns i kameran så görs en ny titt efter några minuter. Syns du inte heller då eller att någonting är avvikande så kommer hemtjänstpersonalen och gör en fysisk tillsyn.

Du skriver på ett skriftligt samtycke innan kameran installeras.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2022-08-23