Fortsätt till huvudinnehållet

Ansökan till vuxenutbildning

Om du vet vilka utbildningar eller kurser du är intresserad av fyller du i en ansökningsblankett och skickar in den till Hedemora vuxenutbildning.

Det är viktigt att du också skickar in dina tidigare betyg och eventuella andra dokument för ansökan, senast sista ansökningsdag för önskad utbildning.

Vet du inte vad du är intresserad av att läsa på vuxenutbildningen kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare via kommunens servicecenter.

För att söka till vuxenutbildning

Du kan läsa på vuxenutbildningen från och med den 1 juli det år du fyller 20 år och du behöver ha ett svenskt personnummer eller ett samordningsnummer.

Du kan vara behörig att läsa på vuxenutbildningen även om du är yngre än 20 år, men du ska då ha slutfört en utbildning på ett nationellt program i gymnasieskolan.

Söka till Svenska för invandrare (SFI)

Du söker till Svenska för invandrare (SFI) via blankett. Om du har frågor om SFI eller om du vill ha hjälp att söka kan du kontakta vuxenutbildningen via kommunens servicecenter.

Ansökan till Komvux som särskild utbildning

Du söker till Komvux som särskild utbildning via blankett. Om du har frågor om Komvux som särskild utbildning eller om du vill ha hjälp med att söka kan du kontakta vuxenutbildningen via kommunens servicecenter.

Antagning till vuxenutbildning och SFI

Innan kursstart får du ett brev till din folkbokföringsadress.

Avbryta studierna

Om du vill avbryta dina studier på Hedemora vuxenutbildning kontaktar du rektorsexpeditionen.

Studera i en annan kommun

Om du vill studera i en annan kommun än den du bor i lämnar du ansökan till vuxenutbildningen i din hemkommun.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2022-11-22