Fortsätt till huvudinnehållet

Välkommen hem till Hedemora

I Hedemora är det lätt att trivas. Här finns kullerstensgator med en historia som utan bekymmer tar dig århundraden bakåt i tiden. I Hedemora finns det gott om saker att göra och platser att besöka.

Utanför centralorten väntar det klassiska Dalarna på dig. Men det är mer än röda stugor med vita knutar som lockar. Här finns smakrika skördefester tack vare våra lokala lantbruk, kulturarrangemang med artister av hög klass, långfärdsskridskoåkning i världsklass, naturområden med unik prägel och hyttor och bruk där Sveriges industrihistoria blir tydlig.

Du måste acceptera kakor för att kunna visa detta innehåll

Hedemora är nära

Här finns Stadsjön, vårt tillgänglighetsanpassade naturreservat och flertalet sjöar som är populära sportfiskevatten. Vintertid kan du åka både längdskidor och skridskor.

Samtidigt erbjuder Hedemora butiker, restauranger och kulturevenemang av hög klass. Hedemora är välkänt för sin lokala mat gjord på lokala råvaror, och för våra lokala bryggerier. 

Hedemoras invånare är entreprenörer. Här finns en tradition av småföretagande och vi är stolta över våra många företag, så väl lokala som internationella.

Eka vid sjö med grön hink
Röda stugor, sköna bad och hyttor i slaggsten. Hedemora, Långshyttan, Smedby, Stjärnsund, Garpenberg. Här finns en plats för alla. Kommunens 15 000 invånare är spridda över en rad mindre orter. Längs med Dalälven och vid de många sjöarna finns plats för alla.
Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-02-20