Fortsätt till huvudinnehållet

Personalförmåner

Vi vill erbjuda dig ett arbetsliv i balans. Som medarbetare hos oss är du viktig och vi uppmuntrar till en hälsosam livsstil.

Hos oss får du bland annat möjligheter till friskvård på arbetstid och gymkort till subventionerat pris. I Hedemora är det gångavstånd till lunchrestauranger, nära till naturen på lunchpromenaden och du kan parkera bilen gratis. Som föräldraledig finns möjlighet att få tillägg på föräldrapenningen. Du har möjlighet att semesterväxla för att få fler lediga dagar och vi har naturligtvis tjänstepensionsavtal.

Vi vill ge dig möjlighet att balansera arbete och fritid.

Semesterdagar

Du får 25 semesterdagar om du är under 40 år. Från och med det år du fyller 40 år får du 31 dagar och det år du fyller 50 år utökas det ytterligare till 32 dagar.

Semesterväxling – få fler semesterdagar

Medarbetare med semesteranställning har under vissa förutsättningar möjlighet att byta semesterdagstillägget på lönen till ytterligare semesterdagar. Du får 5 extra lediga dagar om du är under 40 år och sex extra lediga dagar om du är över 40 år.

Flexibel arbetstid

Hedemora kommun vill verka för bättre förutsättningar för våra medarbetare att kombinera arbete, fritid och familjeliv. Därför erbjuder vi i en del av våra verksamheter flexibel arbetstid för att medarbetare ska ha möjlighet att påverka arbetstidens förläggning.

Du som medarbetare är det viktigaste vi har och därför vill vi att du ska ha en trygg anställning.

Heltid som norm

Du erbjuds arbete på heltid.

Föräldrapenningtillägg

Som föräldraledig får du under vissa förutsättningar ett föräldrapenningtillägg som motsvarar 10% av lönebortfallet.

Kompensation vid sjukdom

Blir du sjuk får du efter sjuklöneperioden på 14 dagar ett belopp som motsvarar 10% av lönebortfallet till och med den 90:e kalenderdagen i sjukperioden.

Pension

Din pension består av allmän pension, tjänstepension samt eventuell privat pension. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av Hedemora kommun som arbetsgivare.

Försäkringar

Våra medarbetare omfattas av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal, exempelvis ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring.

Löneväxling

Som anställd hos oss har du under vissa förutsättningar möjlighet att sätta av en del av bruttolönen till din tjänstepension.

Kompetensutveckling

Via Omställningsfonden kan du få kompetensutveckling för att möta vårt kommande kompetensbehov.

Vi vill bidra till våra medarbetares välmående och uppmuntra till fysisk aktivitet.

Friskvårdsbidrag

Friskvårdsbidraget är 2000kr per medarbetare och år. Storleken på bidraget regleras utifrån sysselsättningsgrad. Så jobbar du exempelvis 50 % är friskvårdsbidraget 1000kr.

Friskvårdsbidraget gäller för enklare aktiviteter med inslag av motion eller behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Bidraget gäller ej för medlemsavgifter, utrustning, skönhetsvård eller hälsovård. Mer information och frågor och svar finns i personalhandboken.

Avtal med Actic

Våra medarbetare kan även träna hos Actic till ett förmånligt pris. Som medarbetare i Hedemora kommun får du rabatt på Actics medlemskap och fri medlemsavgift.

Företagshälsovård

Om du behöver har du tillgång till företagshälsovård med bred kompetens och stor erfarenhet av hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering.

Vaccinationer mot säsongsinfluensa

Terminalglasögon och synundersökning

Medarbetare med bildskärmsarbete erbjuds regelbundna synundersökningar och vid behov terminalglasögon där arbetsgivaren står för kostnaden enligt uppsatta bestämmelser.

Vi vill ge dig möjlighet till egen utveckling.

Kompetensutveckling

HLR, informationssäkerhet

Utvecklingsmöjligheter för chefer

Arbetsmiljöutbildning, utbildning i arbetsrätt, ledarskapsträffar med intressanta och aktuella ämnen/teman, samarbete med högskolan genom LeDa-kurserna. Ledarstöd i form av ekonomi, HR, IT, mfl.

Tillgång till Sveriges bästa chefer! I Hedemora kommun har på senare tid två chefer tilldelats utmärkelsen Sveriges bästa chefer genom tidningen Chef och Framtidsmässan.

Du är viktig och vi vill att du ska trivas.

Gratis kaffe och te

På våra arbetsplatser bjuder vi alla medarbetare på kaffe och te.

Uppvaktning

Vi vill att våra medarbetare ska känna sig uppskattade och uppmärksammar därför våra medarbetare vid olika tillfällen. Alla medarbetare får en årlig gåva i slutet av året och medarbetare som firar jämna årsdagar uppvaktas. Dessutom uppmärksammar vi medarbetare som avslutar varaktig tillsvidareanställning, som varit i tjänst i kommunen i 25 år samt vid pensionsavgång.

Busskort – Grönare vägval

Medarbetare i Hedemora kommun har möjlighet att köpa ett årskort hos Dalatrafik till ett förmånligt pris. Erbjudandet gäller dig med tillsvidareanställning eller som är anställd under minst ett år. Årskortet är inte personligt och kan därför delas med exempelvis familjen.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-02-09