Kontakt E-tjänster och blanketter Language

Plats i förskola

Om du vill att ditt barn ska gå i en kommunal eller fristående förskola i Hedemora kommun ansöker du om plats i förskola via vår e-tjänst.

Hur du ansöker om plats via e-tjänst

För att kunna logga in och använda e-tjänsten behöver du ha en e-legitimation.

I e-tjänsten får du tala om från när du vill ha plats och vid vilken förskola som du i första, andra och tredje hand du vill att ditt barn ska gå.

Vill du byta förskola, ansöker du till den andra förskolan via samma e-tjänst.

Undantag

  • Om du inte har ett svenskt personnummer eller någon e-legitimation kan du kontakta kommunens servicecenter för att få en pappersblankett att fylla i.
  • Vill du att ditt barn ska gå på Snödroppen i Dormsjö utanför Garpenberg kontaktar du dem direkt utifrån informationen på Snödroppens webbplats.
Tacka ja eller nej till platsen När du har ansökt om plats i förskolan får du också ett svar i e-tjänsten om den erbjudna platsen. Du måste där meddela om du fortfarande vill ha platsen eller tackar nej till platsen.
Uppsägningstid 30 dagar Tackar du ja till en plats betalar du för platsen från startdatumet. Vill du flytta startdatumet då barnet ska börja behöver du säga upp platsen och söka en ny. Uppsägningstiden är 30 dagar.

Det är den myndighet som är ansvarig för det familjehemsplacerade barnet som ska ansöka om plats på förskolan. Ansök om förskola för barn i familjehem via vår blankett.

Bor ditt barn växelvis i två kommuner, har bildningsnämnden i Hedemora beslutat att det inte är tillåtet att ha förskoleplats i båda kommunerna. Ditt barn har endast rätt till en plats i förskolan i den ena kommunen.

Nattugglan
Nattugglan

Nattugglan är vår avdelning för barn med vårdnadshavare som arbetar kvällar, nätter och helger.

Läs mer

Om du inte behöver din plats

  • Om du inte behöver platsen till ditt barn behöver du säga upp den.
  • Uppsägningstiden är 30 dagar.
  • Har du plats i förskola men inte använt den under två månader så skrivs ditt barn ut från förskolan. Vid sommarledighet eller om barnet är sjukt en längre tid får man ha kvar sin plats.
  • Tänk på att säga upp din plats när ditt barn slutar i förskolan för att börja i förskoleklass.

Om det har önskats placering på en förskola för fler barn än vad som förskolan kan ta emot, behöver Hedemora kommun avgöra vilka av barnen som ska få plats på förskolan.

Läs mer på sidan Kommunens styrande dokument och regler under Kommunala föreskrifter om vad som gäller och hur urvalet går till i Regler för placering i förskola.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2022-10-24