Fortsätt till huvudinnehållet

Hemtjänst

Hemtjänst finns för dig som är äldre och till personer som har en funktionsnedsättning. För att du ska kunna bo kvar hemma så finns olika möjligheter till stöd i hemmet. I Hedemora kommun erbjuder vi endast kommunal Hemtjänst.

Det är en biståndshandläggare som tar beslut om insatser efter ditt behov. Har du en demenssjukdom kan du även få hjälp av våra demensteam.

Insatserna kan vara:

  • Handling
  • Personlig omvårdnad
  • Städning
  • Tvätt
  • Trygghetslarm
  • Hjälp med mat

Din ansökan hanteras av en biståndshandläggare som ger dig ett beslut om vilket stöd eller hjälp du behöver. Handläggningstiden varierar mellan 1-6 veckor beroende på vad du ansöker om.

Du kan komma i kontakt med biståndshandläggarna via

kommunens servicecenter 0225-340 00.

 

Du kan även ansöka via en ansökningsblankett här: Ansökan – Hedemora kommun

Du och din kontaktperson planerar hur insatserna ska genomföras och skriver detta i din genomförandeplan. I genomförandeplanen finns detaljerna om hur du vill ha dina insatser och vilka tider hemtjänsten kommer till dig. Genomförandeplanen uppdateras minst en gång per år.

Fokus hemtjänst är ett arbetssätt inom hemtjänsten i Hedemora kommun. Målet är att erbjuda insatser av hög kvalitet och öka personalkontinuiteten. Du som har hemtjänst av kommunen ska känna dig trygg och ha färre personer som hjälper dig med dina insatser.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-11-14