Fortsätt till huvudinnehållet

Kulturskola

Upptäck glädjen i att utveckla dina kreativa förmågor och få ett intresse för livet!

Kulturskolan-logga

Kulturskolan är öppen för alla barn och ungdomar i Hedemora kommun och erbjuder även i mån av plats undervisning för vuxna.

Hos oss får du möjlighet att lära dig spela ett instrument, sjunga eller dansa. Vi erbjuder också kurs i bild och form, musiklek/rytmik för barn 3-6 år, dans i olika former för barn 4-19 år och klassorkesterverksamhet i kommunens grundskolor.

Söka till Kulturskolan

Du söker till kulturskolan för dig eller ditt barn via kulturskolans e-tjänst för nya elever. Undervisande lärare kontaktar sedan dig innan din/ditt barns kurs startar och du har då möjlighet att tacka ja till det du sökt eller tacka nej om du ångrat dig.

Undervisningen följer skolans läsårstider och sker på skolan under skoldagen (ej på skoltid) i samråd med elevens lärare eller på kulturskolan efter skolan.

Ibland blir det kö på vissa instrument och då erbjuds undervisning vartefter platser blir lediga.

Befintliga elever

Går du eller ditt barn redan på kulturskolan loggar du in på e-tjänsten för befintliga elever med din e-legitimation. Där hittar du kalender för undervisningen och kontaktuppgifter till kulturskolans lärare med mera. Tjänsten finns också som app, sök på SpeedAdmin så hittar du rätt app.

Avanmälan

Elev på kulturskolan är automatiskt anmäld till nästkommande termin tills dess att avanmälan görs. Om du eller ditt barn inte vill fortsätta behöver du meddela läraren eller ringa till kulturskolans expedition.

Om du har hyrt ett instrument, glöm inte att lämna tillbaka det till läraren eller till musikcentrum när du slutar.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-02-13