Fortsätt till huvudinnehållet

Är du nyfiken på att bli kontaktperson?

Drivs du av att hjälpa människor och har lite tid över? Då kanske du är vår nya kontaktperson.

Kvinnor sitter i en soffa och pratar.

Som kontaktperson krävs ingen särskild utbildning, viktigt är att du har ett stort engagemang och intresse för andra människor. Uppdraget innebär att du är ett stöd och en vän för ett barn, ungdom eller vuxen. Att vara kontaktperson innebär att ni träffas och gör något tillsammans. Det kan vara allt från att ta en promenad, gå på bio, shoppa till att bara ta det lugnt och samtala över en fika, ni bestämmer tillsammans!

Du som kontaktperson har en betydelsefull roll och din uppgift är att bryta social isolering genom gemenskap, ge råd och stöd i vardagen samt att hjälpa personen till fritidsaktiviteter.

Ni träffas regelbundet utifrån personens behov, oftast 2–4 tillfällen i månaden, ibland mer och ibland mindre. Uppdraget pågår så länge som personen har behov av dig som kontaktperson, det kan röra sig om några månader upp till flera år.

Du har rätt till ersättning för uppdraget i form av arvode och omkostnadsersättning. Storlek beslutas av kommunen beroende på omfattning samt hur stor insats uppdraget kräver.

Om du är intresserad av att bli kontaktperson fyller du i en intresseanmälan. Du är även välkommen att skicka e-post eller ringa oss om du vill veta mer eller anmäla ditt intresse. Du får sedan komma på en intervju och berätta om dig själv och dina tankar kring kontaktpersonsuppdraget. Vill du bli kontaktperson görs en obligatorisk kontroll av belastnings- och socialregistret. Vi ber också om referenser. Socialtjänsten gör en arbetsplan som beskriver innehållet i ditt uppdrag. Uppföljning av arbetsplanen sker vid gemensamma träffar.

Intresseanmälan

Skicka in en intresseanmälan för att bli kontaktperson till ingrid.karlars@hedemora.se

Hedemora Kommun eftersträvar mångfald där olika bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Det är viktigt att du delar Hedemora Kommuns gemensamma värdegrund KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2023-12-11