Fortsätt till huvudinnehållet
Orkesterläger i Säter

Unga Hedemoramusiker på läger i Säter förra helgen

I helgen 3–4 februari genomförde ungdomsorkestrar från Ludvika/Smedjebacken, Hedemora och Säter ett orkesterläger på Folkets Hus i Säter.

På lördag förmiddag samlades runt 40 barn med instrument, noter, sovsäck och liggunderlag på Folkets hus. Det blev många nya låtar som barnen övade in. Den stora orkestern, bestående av alla elever, instrumentallärarna och några föräldrar, övade in låtar från olika genrer. Beethovens Ode To Joy var en av titlarna, men det spelades också rock såsom Smoke on the Water och Beatles klassiker Maxwells Silver Hammer.

Orkesterläger i Säter

Mellan orkesterpassen blev det en hel del lek och annat skoj. Föräldrarna hjälpte till med matlagning och fika och några av dem spelade även med i orkestern.

På lördagskvällen blev det marshmallowgrillning och melodifestival på TV innan det var dags för nattvila.

Efter en stärkande frukost på söndag morgon bildades orkesterrådet, som direkt bidrog med några förslag kring hur samarbetet skulle kunna fortsätta. Programmet för dagens konsert bestämdes och efter ett kort rep med genomgång av alla låtar blev det en konsert för föräldrarna i danssalen. Det lät riktigt bra trots att orkestern haft så kort tid på sig att öva. En stor fördel med samarbetet är att det blir en helt annan upplevelse för barnen när de kan spela i en så stor orkester.

Innan sommaren blir det eventuellt en konsert tillsammans igen och till hösten är planen att det ska bli ett nytt läger i någon av kommunerna.

Orkesterläger i Säter

Ett orkesterråd med medlemmarna i alla tre orkestrarna har bildats för att inkludera eleverna i planeringen. I framtiden hoppas man på att även Avesta kulturskola vill ingå i samarbetet.

Text: Säters kommun

Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-02-09