Ansöka om skolskjuts - E-tjänst


Vårdnadshavare med barn i grundskolan med undantag för elever i särskolan, ska ansöka om skolskjuts via e-tjänst. Inga busskort kommer skickas ut eller laddas på om inte en ansökan är gjord.   

Ansökan för kommande läsår ska göras 7 mars – 27 mars för att vara säker på att beslut om skolskjuts är klart till läsårets start i augusti.  

E-tjänsten finnas på kommunens hemsida under “e-tjänster och blanketter” och inloggning sker med e-legitimation. Om vårdnadshavare inte har någon e-legitimation så kan de kontakta sin bank. 

De som av annan anledning inte kan ansöka via e-tjänst, som till exempel familjehemsplacerade elever och personer med tillfälligt personnummer eller personer med skyddad identitet, kan ansöka på blankett som finns att hämta på elevens skola eller hos kundtjänst. 

Enligt plan skickas information  inkl länk till e-tjänsten, via Vklass till vårdnadshavare den 25 feb och den 7 mars. Information skickas via IDATA till vårdnadshavare för blivande elever i förskoleklass den 4 mars. 

Länk till e-tjänst:  

https://etjanster.hedemora.se/skolskjuts_grundskola 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2022-03-08