Fortsätt till huvudinnehållet
Stora torget i Hedemora

Pågående arbeten på Stora Torget i Hedemora

Vi arbetar för att Stora Torget återigen ska bli ett torg och inte bara en parkering! Genom att begränsa parkeringsytan möjliggör vi torghandel och skapar en mötesplats för boende och besökare.

För att skapa en tryggare miljö har vi öppnat upp mellan Apoteksparken och Stora Torget genom att ta bort plank och syrenhäck. Vi har även anlagt en ny gångväg från Apoteksparken över torget, vilket underlättar för skolungdomar att passera mellan busshållplats och skola.

Just nu lägger vi ut sten för att avgränsa den yta som ska vara avsedd för parkering. Det är delen av torget mot hotellet och Apoteksparken som berörs. Kvarvarande platser kommer att vara 2-timmarsparkeringar. För övrig parkering hänvisar vi till Myrtorget och Henemoren, båda inom ett par hundra meters avstånd.

Observera att de flesta åtgärder vi gör idag är provisoriska. Vi vill testa hur ett framtida torg kan utformas för att bli en aktiv och uppskattad plats. Asfaltskrossen vi har lagt ut är tillfällig och lätt att ta bort när vi gör permanenta åtgärder. Detsamma gäller de stenar vi placerar ut.

På sikt hoppas vi kunna skapa ett helt och fint och uppskattat torg, samtidigt som vi bevarar områdets höga kulturvärden.

Lastmaskin som placerar ut stenar som  avgränsning.
Blev du hjälpt av informationen på sidan?
Dela denna sidan
Senast uppdaterad: 2024-09-30